Specjalne menu na 3-4 listopada

Serdecznie zapraszamy w sobotę i niedzielę (3/4 listopada) do naszej restauracji, gdzie oprócz dań z karty jesiennej (kresowaosada.pl/restauracja) czekać będą na Was także dania specjalne:
– zupa krem z dyni z prażonym słonecznikiem i grzanką razową – 10 zł,
– kotlet de volaille podany z ziemniakami purre i kruchą sałatą – 23 zł,
– tort bezowy z owocami – 12 zł,
– wino grzane – 10 zł.

Rezerwacja stolików: tel. 500 738 500.

Restauracja czynna od wtorku do niedzieli w godz. 12:00 – 19:00.

CIEKAWOSTKA: 
Ciekawostka! Kotlet de volaille – Chociaż polska nazwa może sugerować francuskie pochodzenie, kotlet ten pochodzi ze wschodu i w większości języków świata nazywa się kotlet po kijowsku; w języku ukraińskim to котлета по-київськи (kotleta po-kyjiwśky) zaś w języku rosyjskim котлета по-киевски (kotleta po-kijewski).
 
info: wikipedia