Dołączcie do kulinarnej podróży przez smaki świata

Prezentujemy Państwu restauracyjne menu na andrzejkowy weekend (2/3 grudnia) i zapraszamy na kulinarną podróż przez smaki świata. Wspominamy tym samym dania najlepiej oceniane u nas w mijającym roku.

Na bale andrzejkowe i sylwestrowy nie mamy już miejsc, więc będzie to okazja do popróbowania potraw z różnych zakątków naszego globu:

– sajgonki – mięsko wieprzowe z dodatkami w cieście ryżowym – 12 zł (kuchnia orientalna),

– makaron canelloni – z kurczakiem, szpinakiem i sosem beszamelowym z akcentem serowym zapiekany w piecu chlebowym – 24 zł (kuchnia włoska),

– chaczapuri – placek drożdżowy zapiekany z dużą ilością sera – 14 zł (kuchnia gruzińska),

– żeberka pieczone “na metry” w sosie BBQ serwowane ze słodkimi ziemniakami – 28 zł (kuchnia amerykańska),

– krem brulee – 12 zł (Historia crème brûlée jest owiana tajemnicą, a o jego pochodzenie spierają się Francja, Hiszpania i Wielka Brytania. Bardzo podobny deser występuje również w kuchni portugalskiej).

W restauracji dostępne jest także jesienne menu restauracji.

Mile widziane rezerwacje stolików – tel. 500 738 500, restauracja czynna 12:00 – 19:00.

Bądź na bieżąco:
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kresowaosada.pl/zapraszamy-andrzejkowa-kulinarna-podroz-smaki-swiata/
YouTube
INSTAGRAM
Soundclound
Issuu
 
Projekt "Utworzenie „Kresowej Osady” oraz nadanie nowych funkcji turystycznych i edukacyjnych szansą dla obszaru poprzemysłowego i popegeerowskiego Gminy Lubaczów"
współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2007-2013.
rpo_wp rpo_wp rpo_wp
Inwestujemy w rozwój Województwa Podkarpackiego.

Theme by HermesThemes / Realizacja: Media Lubaczowskie Sp. z o. o.

Copyright © 2017 Kresowa Osada. All Rights Reserved