Menu wiosna / lato 2021

W odtworzonym dworku ziemiańskim jest secesyjna restauracja, w której można posmakować oryginalnych potraw. W naszej restauracji dostępne są dania z menu przygotowanego przez szefa kuchni Andrzeja Węgieraka. W karcie znajdziemy starannie dobrane smaki kuchni regionalnej i kresowej.

    • Zupy

    • Krem z batatów

      Krem z batatów

      Krem z batatów z mlekiem kokosowym i skórką limonki

    • Rosół

      Rosół

      Tradycyjny rosół na swojskiej, kaczce, kurze i kogucie z domowym makaronem.

    • Dania główne

    • Kotlecisko

      Kotlecisko

       Schabowy z kością i epizodem z młodej zasmażanej kapusty na sposób lubaczowski.

      Alergeny: 3, 5, 6.

    • Piwo

    • Żywiec 0,5 l - butelka

      Żywiec 0,5 l - butelka

      Piwo Żywiec 0,5 l - butelka + kufel

x