Restauracja

W odtworzonym dworku ziemiańskim jest secesyjna restauracja, w której można posmakować oryginalnych potraw. W naszej restauracji dostępne są dania z menu przygotowanego przez szefa kuchni Andrzeja Węgieraka. W karcie znajdziemy starannie dobrane smaki kuchni regionalnej i kresowej. W sezonie letnim posiłki serwujemy także w ogródku.

Zachęcamy do skorzystania z oferty cateringowej.

Rezerwacja stolików: tel. 500 738 500.

Restauracja czynna w godz. 12:00 – 18:00.

Do pobrania: MENU GŁOWNE – PLIK PDF.

Zachęcamy do zapoznania się z menu.

A tak prezentują się niektóre dania.

Specjały kuchni kresowej

Przygotowując dania dla naszych gości, korzystamy wyłącznie ze świeżych półproduktów, pochodzących od sprawdzonych dostawców. Zależy nam przede wszystkim na tym, by w naszej restauracji secesyjnej utrzymać klimat dawnego regionu Kresów Rzeczpospolitej, stąd także wiele dań zostało odtworzonych na bazie dawnych przepisów. Będąc w naszej restauracji, warto wypróbować m.in. pierogów z gęsiną, które były niegdyś specjałem Starosty Lubaczowskiego lub też gołąbków w sosie lwowskim, dania z polskiego Lwowa i okolic. Gościom proponujemy również smaczne zupy, m.in. tradycyjny rosół, jednak przygotowywany ze swojskich półproduktów.

Nie da się ukryć, że nasi goście wysoko cenią sobie możliwość skosztowania dawno zapomnianych potraw. Dania te przypadają do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom, choć dla najmłodszych mamy również przygotowane specjalne menu.