Kontynuując kulinarne weekendy, w naszej restauracji na talerzach pojawi się drób. W najbliższy weekend (29-30.10) świętować będziemy Kacze Gody!
Do tradycyjnego menu znów dokładamy specjalną kartę. Znajdą się w niej dania bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, mające wiele składników odżywczych, które są niezbędne dla zachowania zdrowia. Od soboty do niedzieli królować będzie kaczka, bo nasz szef kuchni Andrzej Węgierak zaproponuje:
– Kaczy bulion ze swojskim – świeżo robionym makaronem, serwowany w kociołku;
– Pół kaczki pieczonej na złoto w towarzystwie szarej renety nadzianej konfiturą żurawinową i buraczanymi kluseczkami gnocci;
– Pierś z kaczki na różowo podana na malinach i kruchej sałacie serwowana z talarkami z kartofla;
– Pierogi z farszem z pieczonej kaczki i jabłuszka muśnięte kurką w maśle.
Warto się przekonać, że ciemne mięso kaczki jest dużo wyraźniejsze w smaku niż delikatny kurczak. Koniecznie musicie skosztować tego miękkiego i zarazem soczystego mięsa. Odwiedźcie nas w najbliższą sobotę i niedzielę. Zafundujcie ucztę swojemu podniebieniu. Nie będziecie żałować.
Rezerwacji stolików dokonać można pod numerem telefonu: 500 738 500.