Kontynuujemy tematyczne weekendy w naszej restauracji. Szef kuchni Andrzej Węgierak tym razem zabierze nas na Bałkany. Zasmakować będzie można sycących i pełnych aromatycznych przypraw potraw, bo dania kuchni bałkańskiej są mocne i wyraziste w smaku.
Tradycyjnie już do stałego menu dołożona zostanie dodatkowa karta. 14 i 15 stycznia w naszej restauracji zamówić będzie można:
– Ajvar czyli lekko pikantną pastę warzywną podaną z grillowanym pieczywem i kozim serem – 28 zł,
– Cevapcici (danie mięsne) serwowane z pieczonymi ziemniakami i kultowym sosem (jedna z najpopularniejszych i najsmaczniejszych potraw ) – 36 zł,
– Burek (zrobiony z ciasta półfrancuskiego) ze szpinakiem i serem – 32 zł.
Przyjdź i poczuj jak my rozumiemy Bałkańskość! Gwarantujemy, że zapomnisz, że znajdujesz się w Baszni Dolnej. W restauracji będą dostępne także dania z naszego zimowego menu.
Rezerwacja stolików pod numerem telefonu: 500 738 500.
To może Cię zainteresować: Przyjmujemy zapisy na Walentynkowy Bal Karnawałowy 18 lutego z wykwintnym menu i rewelacyjnym Zespołrm ILUZER!