W najbliższy weekend 28-29 LISTOPADA zapraszamy do naszej restauracji na wielką przygodę kulinarną z kaczuszką w roli głównej.
Nasze kaczuszki – piękne mieszanki z Roztocza – od czerwca bawią się na słonecznym, wolnym wybiegu i żywią się wyłącznie zdrowymi przysmakami. Teraz możemy cieszyć się wyjątkowymi daniami, które przygotowaliśmy specjalnie dla Was.
W menu:
– Bulion z wyjątkowej roztoczańskiej swojskiej kaczki serwowany z lekkimi – miękkimi pierożętami wypełnionymi pieczonym październikowym kaczym mięsem i warzywami,
– Kotleciki z kaczki podane na sosie podgrzybkowym w towarzystwie kluseczek gnocchi oraz flambirowanych warzyw,
– Noga z kaczki pieczona w pomarańczach muśnięta sosem malinowym i podana z kluskami śląskimi oraz kruchą sałatą,
– Pół kaczki pieczonej na złoto w pomarańczach i jabłkach z cynamonem zaserwowane z puree ziemniaczanym i keksem konfitury z ciemnych owoców.
Do każdego zamówienia z kaczką polecamy kieliszek czerwonego wina lub nalewki wiśniowej. W menu także dania z naszej karty jesiennej.
Rezerwacja stolików – tel. 500 738 500.