Już po raz dziewiąty zapraszamy do Kresowej Osady na wielkie kulinarne święto – „Gęsina na Świętego Marcina”. To wydarzenie, które cieszy się niezmiennym zainteresowaniem, gromadzi u nas każdego roku smakoszy z całego regionu. W tym roku, daty, na które warto zarezerwować czas w kalendarzu to 11-12 listopada oraz 18-19 listopada.
Tradycja obchodzenia Świętego Marcina w Polsce jest długa i sięga wieków wstecz. Gęsina była nieodłącznym elementem tych obchodów, a smak tego mięsa oraz wyjątkowe przyrządzanie w wykonaniu szefa kuchni Kresowej Osady stały się wręcz kultowe. Na stołach także w tym roku pojawią się różnorodne potrawy z gęsi, przygotowywane z pasją i starannością. Każdy, kto zdecyduje się na wizytę, będzie miał okazję delektować się niepowtarzalnym smakiem polskiej gęsiny w towarzystwie najbliższych.
Nie czekaj i już teraz zarezerwuj stolik w Kresowej Osadzie, by w jednym z tych listopadowych weekendów przeżyć prawdziwą ucztę smaków i tradycji.
Gęsina na św. Marcina
weekendy 11-12 oraz 18-19 listopada
Restauracja Kresowa Osada, Basznia Dolna k. Lubaczowa
rezerwacje tel. 500 738 500