Przedłużamy wakacje i zapraszamy na GORĄCY WRZESIEŃ w Kresowej Osadzie. Dodajemy do menu nowe hity oraz przedłużamy godziny otwarcia w niedzielę do godz. 20:00.
We wrześniu wzbogacamy nasze restauracyjne menu i dodatkowo w każdą niedzielę zapraszamy na specjalność szefa kuchni, czyli SOCZYSTE ŻEBRA Z DREWNA przypieczone w demi glace. Żebra grillowane i pieczone są w niedzielę, ale wcześniej długo marynowane w swojskich ziołach, miodzie i piwie, zabejcowane na finiszu glacą redukowaną uprzednio ponad dobę. Do żeberek można domówić dodatki i piwo Basznia Pils, co podkreśli smak świeżego – soczystego świniaka. Porcja ok. 400 gr. w cenie 29 zł.
Ponadto we wrześniu nawiązujemy do święta OKTOBERFEST i polecamy 2 gatunki naszego piwa: Świeże Basznia Pils oraz Festiwalowa Pszenica.
Oprócz żeber i dań z letniej karty dostępne będą jeszcze specjalne przysmaki w niedziele:
1 września SCHAB Z ŻEBREM. Nawiązanie do autorskiego przysmaku zachwalanego i przywoływanego przez naszych gości – 2 sztuki mięsa z wyjątkowej lekko przerośniętej części świnki z blanszowaną szalotką na maśle klarowanym. Porcja ok. 250 gr. w cenie 28 zł.
8 września PIECZONE W CAŁOŚCI JAGNIĘ „Wrzosówka”, które karmiono naturalnie za płotem w gospodarstwie Natura. Wrzosówka jest owcą wyjątkową, niedużą, smakowitą, jest to rodzima i najstarsza rasa owiec w Polsce. Mięso marynowane w Kresowej Osadzie na oryginalnej bejcy / suchej i mokrej – 3 dni, później pieczone w całości jagnię jest porcjowane bezpośrednio przed podaniem – PORCJE BĘDĄ RÓŻNE. Smak jednego z najczystszych stworzeń świata powinien zagwarantować doznania smakowe na bardzo wysokim poziomie. Do jagnięciny możesz domówić łódki ziemniaczane i świeże surówki oraz wino. Porcja ok. 250 – 300 gr. w cenie 44 zł.
15 września – „Niedziela z drobiem” – pół kaczki pieczonej 38 zł, pół kurczaka pieczonego 24 zł.
Kolejne odsłony już niebawem.
We wrześniu restauracja czynna: poniedziałek – sobota w godz. 12:00- 18:00, NIEDZIELA 12:00 – 20:00.
Rezerwacja stolików: 500 738 500.
Restauracyjne menu.