Nowe letnie menu restauracji

Prezentujemy nowe letni menu naszej restauracji:

ZUPY:
Żurek z jajkiem i kiełbasa – 8 zł.
Rosół z makaronem – 7 zł.
Zupa grzybowa z suszonych borowików – 9 zł.

DANIA GŁÓWNE:
Schabowy na młodej kapuście zasmażanej po lubaczowsku – 16 zł.
Golonka wieprzowa pieczona w warzywach korzennych marynowana w miodzie podana na kapuście zasmażanej – 21 zł.
Grillowany filet z kurczaka z warzywami – 14 zł.
Pierogi ruskie z masełkiem – 12 zł.
Pierogi z gęsiny okraszane smażonymi borowikami – 17zł.
Gołąbki na sposób w lwowski z kaszy gryczanej i ziemniaków podane z sosem grzybowym – 15 zł.
Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i cytryną – 16 zł.
Makaron tagiatelle ze szpinakiem i lokalnym serem wędzonym LEDA-SER – 15 zł.
Sałatka z kurczakiem i dresingiem czosnkowym – 12 zł.

DESERY:
Szarlotka na ciepło podana z owocami, bita śmietaną i gałką lodów – 10 zł.
Sernik na ciepło podany z owocami, bita śmietaną i gałką lodów – 10 zł.
Deser lodowy z owocami i bita śmietaną – 10 zł.

DODATKI:
Ziemniaki – 4 zł.
Frytki ziemniaki opiekane – 5 zł.
Pieczywo – 2 zł.

SURÓWKI:
Biała kapusta, marchew z pomarańczą, buraki z chrzanem – 3 zł.
Zestaw surówek – 5 zł.