Prezentujemy Państwu restauracyjne menu na andrzejkowy weekend (2/3 grudnia) i zapraszamy na kulinarną podróż przez smaki świata. Wspominamy tym samym dania najlepiej oceniane u nas w mijającym roku.
Na bale andrzejkowe i sylwestrowy nie mamy już miejsc, więc będzie to okazja do popróbowania potraw z różnych zakątków naszego globu:
– sajgonki – mięsko wieprzowe z dodatkami w cieście ryżowym – 12 zł (kuchnia orientalna),
– makaron canelloni – z kurczakiem, szpinakiem i sosem beszamelowym z akcentem serowym zapiekany w piecu chlebowym – 24 zł (kuchnia włoska),
– chaczapuri – placek drożdżowy zapiekany z dużą ilością sera – 14 zł (kuchnia gruzińska),
– żeberka pieczone „na metry” w sosie BBQ serwowane ze słodkimi ziemniakami – 28 zł (kuchnia amerykańska),
– krem brulee – 12 zł (Historia crème brûlée jest owiana tajemnicą, a o jego pochodzenie spierają się Francja, Hiszpania i Wielka Brytania. Bardzo podobny deser występuje również w kuchni portugalskiej).
W restauracji dostępne jest także jesienne menu restauracji.
Mile widziane rezerwacje stolików – tel. 500 738 500, restauracja czynna 12:00 – 19:00.