Zapraszamy do Kresowej Osady na FESTIWAL GĘSINY. Z okazji Dnia Świętego Marcina, w dniach 11, 12, 13 listopada czekać na Was będzie specjalne menu i szereg atrakcji.
FESTIWAL GĘSINY na Św. Marcina 11 – 13 listopada
Święty Marcin pije wino – wodę pozostawia młynom…
W tym roku również podtrzymujemy staropolską tradycję serwowania w Narodowe Święto Niepodległości dań z gęsiny. Trudno przecenić zalety tego mięsa – zarówno te smakowe, jak i zdrowotne. Pamiętajmy, że te ptaki nie nadają się do chowu przemysłowego, dlatego ich mięso nie jest zatrute niewłaściwą paszą czy antybiotykami.
Gęsina na stoły trafia głównie jesienią, bo wtedy osiąga pełnię wagi, upierzenia i smaku. Polska przoduje w hodowli gęsi, ale na talerze naszych rodaków trafia ona dość rzadko. Chcemy to zmienić i udowodnić, jak smakowite mogą być dania przygotowane z tego rodzaju mięsa, dlatego w najbliższy weekend obok jesiennej karty menu, zaproponujemy:
W restauracji dostępne będą także dania z uznanego w regionie naszego jesiennego menu.
Po obiedzie zaproponujemy naszym gościom również wyśmienity deser, na który składać się będą Rogale św. Marcina z białym makiem i kajmakiem.
Rezerwacje i zamówienia przyjmujemy pod numerem telefonu: 500 738 500.
To może Cię zainteresować: