Rozpoczynamy nowy sezon kulinarnych weekendów tematycznych

Rozpoczynamy kolejny sezon kulinarnych tematycznych weekendów. Zapowiada się nie tylko smacznie, ale aromatycznie i kolorowo!

Nasz szef kuchni znów będzie zaskakiwał wykwintnymi daniami, aromatycznymi zapachami z kuchni i kolorowymi talerzami wprowadzając Was w wyjątkowy nastrój. Na pierwszą odsłonę zapraszamy już 21-22 października. Wówczas w restauracji odbędzie się Oktoberfest, a na stołach dominować będzie piwo, wursty z Norymbergii z kapuchą, kartofelsalad, golonka pieczona w piwie po bawarsku, czy pierniki „Elizki”.

Później zorganizowany zostanie Festiwal „Kacze Gody” (28/29 X), a po nim poznamy „Azjatyckie smaki” (4/5 XI). W listopadzie do Kresowej Osady będzie można wybrać się na Świętego Marcina (w dwa weekendy), kiedy tradycyjnie królować będzie gęsina. Miesiąc ten zamknie „Schabowy Fest”. Z kolei na początku grudnia zorganizowany zostanie Bal Andrzejkowy. Posmakować będzie można również smaków z kuchni włoskiej. W tym miesiącu dzieci wypatrywać będą Świętego Mikołaja, więc z tej okazji w restauracji pojawi się wiele słodkich smakołyków. Tematyczne spotkania w Kresowej Osadzie zakończą się Weekendem Burgera.

W każdy z weekendów w restauracji będą dostępne także dania z karty stałej.

Spotkania w restauracji Kresowej Osady to nie tylko okazja do degustacji wyjątkowych dań, ale także możliwość poznania smaków innych regionów świata. To także gwarancja dobrze spędzonego czasu i doskonałej zabawy.